5 Tips Til Studieøkonomien

September måned er påbegyndt, hvilket betyder at flere unge er flyttet hjemmefra og har søgt mod studiebyerne. Et nyt kapitel begynder, og de mange nye udgifter kan være uoverskuelige at forholde sig til.

Her er vores 5 tips til, hvordan du kan få lidt mere luft i økonomien. 

Budget
Det mest essentielle for en sund økonomi vil altid være at få styr på sine indtægter og udgifter. Ved at budgettere får du et overblik over dine faste udgifter, samt en bedre forudsætning for at ruste dig til uforudsete udgifter. Du kan med fordel bruge et af vores budgetskemaer her.

Mad
Ved at indføre en madplan i din hverdag vil du spare en masse penge, tid, og undgå madspild. En studerende bruger i gennemsnit omkring 2000 kr. på mad om måneden, hvilket svarer til lidt under halvdelen af den studerendes SU. Der er altså penge at spare ved at spise hjemme hos mor og far, spise rester fra dagen før og minimere mad udefra. Sørg derudover for maksimalt at handle 2 gange om ugen for at undgå spontane køb.

Boligstøtte
Hvis du bor i en lejebolig med eget køkken, så er der hjælp at hente. Boligstøtte er et skattefrit tilskud, der kan tilføre lidt ekstra penge til din økonomi. Sørg for at tjekke om du er berettiget til denne hjælp på www.borger.dk

Bøger
Bøger behøver nødvendigvis ikke at koste en formue. Køb bøgerne brugt af bekendte eller på nettet, og sælg dem igen når du er færdig med dem.

Forsikringer
Forsikringer er måske en udgift på kort sigt, men det er en investering på lang sigt. Indboforsikring og ulykkesforsikring kan komme dig til gode, hvis uheldet er ude. Indboforsikringen sikrer både dit indbo (herunder brandsikring, tyveri mm), samt dit erstatningsansvar. Cykler du f.eks. ved et uheld ind i en anden person, eller ryger morgenkaffen ud over din klassekammerats computer – ja så er du dækket, og har bedre forudsætninger for at hjælpe vedkommende. Ulykkesforsikringen er derimod dit sikkerhedsnet, hvis du en dag skulle komme slemt til skade og få varigt mén, som kan påvirke dig resten af livet.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.