Afdragsfrihed i 30 år – i fare for at forsvinde?

I en artikel fra Finans.dk har en række banker kommenteret på den nye vejledning, som Finanstilsynet har sendt i høring. Vejledningen er stort set identisk med nuværende vejledning, dog bliver bankerne nu opfordret til, at hvis kunden har et lån med afdragsfrihed i mere end 10 år, så skal der løbende kreditvurderes på kunderne.


Det vil sige, at Finanstilsynet ønsker, at kunder og bank, hvert andet år skal bruge rigtig lang tid på, at revurdere den godkendelse man i sin tid har fået. Betyder det så, at bankerne skal trække et lån tilbage, eller hvad har det af konsekvenser? Vi ved det ikke, men det skaber usikkerhed omkring et lån, der netop er lavet for at skabe økonomisk sikkerhed i en lang periode. 

For dig som kunde, vil det betyde at du hvert andet år, skal fremlægge hele din økonomi overfor banken igen. Indkomst, udgifter, formueforhold, aktiver og passiver og rådighedsbeløbsberegning. Og banken skal igennem en bevillingsproces på kunderne.

En rigtig ærgerligt tendens i det finansielle marked er ved at udvikle sig. Det bliver langt mere tidskrævende for bankrådgiveren, at hjælpe kunderne i sin portefølje, og i sidste ende går det udover alle bankkunderne.

Skulle vejledningen fra Finanstilsynet ikke ændre sig, så kunne det meget vel blive et endeligt på realkreditlån, med 30 års afdragsfrihed. Beslutningen er ikke endelig endnu, men høringsfrist er 19. august.


Vi håber for alle nuværende og kommende boligejere, at dette forslag ikke bliver truffet.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.