Kan du gennemskue bankomkostninger?

En ny undersøgelse konkluderer at 42% af danskerne, ikke kan gennemskue deres samlede bankomkostninger.

I TV2 News søndag d. 07.08.2022 talte vi med omkring dette emne. 

Hvis man bruger de selvbetjeningsløsninger som bankerne tilbyder og primært bruger digitale løsninger, så er priserne de forskellige banker tager, forholdsvis tæt på hinanden. 

Hvis man derimod er glad for at gå i banken og betale girokort, hæve kontanter i fremmede pengeinstitutter, have konti i flere forskellige banker samt flere forskellige kortudbydere, så kan der være en del penge at hente ved at gennemgå disse og ændre forbrugsmønster. 

Vil man have et overblik over de gebyrer man betaler til sin bank, så modtager alle i januar måned, en oversigt fra banken med de gebyrer man har betalt i det forgangne år. Dette giver et godt overblik, og er nogle gange en øjenåbner, både omkring at det er dyrere end man troede og andre gange, at man næsten intet betaler. 

At se på dagligdagsgebyrerne er ikke en dum idé, man skal dog overveje hvor meget tid man vil lægge her, især hvis man som beskrevet ovenfor er meget digital. 

Årsagen hertil er at det er nogle forholdsvis små besparelser man ofte kan opnå, (måske et par hundrede kr. årligt) især sammenlignet med de besparelser man kan opnå ved at være opmærksom når man optager / omlægger kreditter, forbrugslån, billån, boliglån eller realkreditlån. 

Ved optagelse af div. lån er det som udgangspunkt standard priserne man får, -og hvem ønsker at få en standardløsning? 

Sørg derfor altid for at spørge til omkostningerne. En fordel er her at forstå hvad de enkelte omkostninger betyder / dækker over, samt at vide om de er et krav og ikke mindst om de svarer til nuværende markedspris. 

Eksempel: Nogle steder er det et krav at der tages sikkerhed i bilen ved oprettelse af lån, hvor andre steder ikke kræver dette. Alt afhængig af belåningen, kan dette løbe op i mange penge. 

-husk at det aldrig en skam at spørge!
Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.