Ro på boligpriser og renter

Ro på boligpriser og renter

Der er faldet mere ro på boligpriserne i forhold til sidste år, og hvor mange tidligere ventede med at sætte til salg, viser de seneste ugers tal at flere nu sætter deres bolig til salg.

”Op til årsskiftet og i starten af 2023 har vi set flere ugentlige dyk i antal nye boliger til salg, fordi flere har tøvet med at sælge i en tid med økonomisk uro, hvor der også har været store udsving på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden,
og fortsætter:

”Men siden da er der kommet mere ro på boligmarkedet, hvor vi blandt andet har konstateret en mere stabil prisudvikling.
Det giver nogle klarere forventninger til markedets udvikling, som gør, at flere får mod 
på at sætte boligen til salg. Samtidig plejer vi også at se mere aktivitet på boligmarkedet, jo længere vi kommer ind i foråret, hvilket også er en væsentlig del af forklaringen.”

Selv om der er kommet flere nye boliger på markedet sammenlignet med de seneste uger, er der tale om forholdsvis få nye boliger til salg i forhold til tidligere år.

Udover ro på boligpriserne, er der også faldet mere ro på renterne. Vi ser fortsat store udsving i kurserne i forhold til for et til to år siden, men slet ikke i samme niveauer som for blot nogle måneder siden.

Det bliver interessant at følge hvordan påskehandlen forløber.
Påsken som traditionelt plejer at være en tid med øget handelsaktivitet på boligmarkedet.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.