Gode råd til dig der skal ud og rejse

Gode råd til dig der skal ud og rejse

Langt de fleste lande bruger betalingskort, hvilket er en nem og god måde at tilgå dine penge, også når du er på ferie. Feriesteder kan dog være plaget af lommetyverier, og får du stålet dit betalingskort, kan der være rigtig lang vej til dine penge.

Hvis du får stjålet dit kort: 
Få spærret dit kort hurtigst muligt. Langt de fleste pengeinstitutter, har gjort det muligt at spærre sit kort via sin mobilbank. 

Hvis du spærrer dit kort, kan du umiddelbart ikke få det åbnet igen og du skal derfor have nyt kort, selvom du måske er heldig og finde dit kort igen. 

Ekstra betalingskort:
Det er en rigtig god idé at have et ekstra kort med på din rejse. 

Hvis I er et par der rejser, kan det give mening at den ene af jer primært tager sit kort med når I er ude, og den anden efterlader sit kort, enten i en sikkerhedsboks eller på anden måde gemt godt af vejen. 

Et MasterCard kredit kan være en rigtig god løsning på et ekstra kort. Med MasterCard har du et ekstra kort, hvorpå du også har en kredit, som tilmed er rentefri. 

Pengene du bruger, bliver først hævet fra din konto, minimum 40 dage efter at du har brugt kortet. Det er en rigtig god løsning, hvis du akut har brug for at tilgå flere midler (det kunne bl.a. være ved akut sygdom på rejsen). Langt de fleste pengeinstitutter tilbyder at udstede sådan et kort, og nogle gør det endda gratis. 

Valuta: 
Det er altid en god idé at have noget lokal valuta med, til det pågældende land du rejser til. 

Alt afhængigt af hvilket land du skal til, kan du i større eller mindre grad medbringe valuta. 

De fleste pengeautomater herhjemme i Danmark, har mulighed for at udbetale EUR. Skal du bruge anden form for valuta, så sørg for at bestille det i god tid hos dit pengeinstitut, da de færreste filialer i dag har valuta liggende. 

Undgå mange kontanthævninger: 
Det er mere almindeligt i udlandet at bruge kontanter end herhjemme. Derfor kan du hurtigt komme til at få brugt dine medbragte kontanter. Prøv dog at undgå, at hæve for mange gange i udlandet, da der påregnes gebyr for hver eneste hævning, så skal du hæve, så sørg for at tænke frem, så du evt. kan nøjes med at hæve en enkelt gang. 

Rigtig god rejse

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.