Kan energioptimering betale sig?

Kan energioptimering betale sig?
Forbrugsudgifternes himmelflugt, skaber bekymring. Hvordan begrænser man sine udgifter.

Energioptimering er en god måde at starte på – men hvilke tiltag er fornuftige og hvilke investeringer er rentable?

Rigtig mange oplever at bruge unødige penge på suboptimale energiløsninger i hjemmet. Vi vil her give nogle gode tips, til fornuftig energioptimering af din bolig. Når du sparer på energien, er det en fordel for både privatøkonomien og for miljøet.

Som udgangspunkt er det en god ide at søge professionel hjælp, især hvis det drejer sig om nybyg eller omfattende renovering af din bolig. Således sikre du dig, at energirenoveringen udføres korrekt af kvalificeret fagfolk.

En af de største energisyndere, er varmekilden. Det er derfor et optimalt sted at sætte ind, hvis du vil energioptimere din bolig. Dette gøres bl.a. ved at optimere isolering af din bolig.
Det kan være at skifte til nye energirigtige vinduer, såfremt du har gamle vinduer og/eller enkeltlagsglas.
En stor del af varmen forsvinder gennem gulv og loft. Derfor giver det god mening, at efterisolerer loft og under gulve, såfremt dette er muligt.
Det kan også være profitabelt at få udført hulmursisolering, specielt hvis din bolig er af ældre dato og ikke tidligere har fået udført hulmursisolering.

Flere er også begyndt at tænke i alternativer, såsom solceller. En investering i solceller kan gavne både dig og miljøet, og kan hurtigt mærkes i forbruget og derved i din daglige økonomi.

Ovenstående energioptimeringer kommer naturligvis med en pris og kræver en afvejning af, hvorvidt den enkelte investering har værdi for netop dig og din bolig.

Påtænker du at blive boende i din nuværende bolig en længere årrække, da kan energioptimering af boligen være rigtig fornuftig og rentabel på den lange bane. Går du derimod med overvejelser om boligskifte inden for få år, da bør du afveje hvor stor investering du foretager, da du ikke kan forvente at få investeringen hjem ved et salg. Mange boligkøbere er dog opmærksomme på, hvorvidt den bolig de kigger på, er energioptimeret eller ej. Så selvom du måske ikke henter din investering hjem ved et salg, kan det i stedet betyde, at du får solgt, og måske med et mindre prisafslag, fremfor at boligen fravælges af boligkøbere, hvis der ikke er udført energioptimeringer.

Flere låneudbydere er kommet på markedet med ”grønne lån” med fordelagtige renter, for netop at gøre det attraktivt at energioptimere.

Er du nysgerrig efter at høre om dine muligheder for låneprodukter til energioptimering af din bolig, kan du kontakte os for en uforpligtende drøftelse herom.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.