Inflations- og renteforventninger 6-12 mdr. frem

Inflations- og renteforventninger 6-12 mdr. frem

Det seneste års tid har vi set høje inflationstal, altså stigende priser på varer. Det har ikke kun haft stor påvirkning på vores energi- og dagligvarepriser, men også på hvad vi skal betale i rente på realkreditlån.

Den faste rente har været steget med helt op til ca. 6 %-point og den variabel rente har været oppe med ca. 4 %-point.

Vi ser fortsat relativt store og hurtige udsving i markedet, men dog også en afmatning heraf. Det kan derfor tyde på at vi indtil videre, har set toppen af inflationstallene og vi forventer at de kommer til at falde roligt over de næste 6-12 måneder.

Derfor kommer vi forventeligt også til at se faldende renter over de næste 6-12 måneder. Her tænker vi specielt på den faste rente, som forventeligt kommer til at falde sammen med inflationen.

finansiering
udbetaling

Den variabel rente er styret af pengene-politikken, og der er derfor nogle andre direkte faktorer som har påvirkning herpå.
Vi forventer også at den variable rente vil følge med ned i den kommende tid dog nok lidt efter den faste rente.

Vi må dog ikke være blinde overfor, at der kan komme kortere og større udsving i renten i begge retninger dog overordnet faldende tal.

Det bliver spændende at følge, da dette vil have stor betydning på boligmarkedet og boligpriserne og hvad renterne er på lån i bankerne, og altså ikke kun realkreditlån.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.