Konfirmation: Hvordan er det med pengegaver og opsparing

Konfirmation: Hvordan er det med pengegaver og opsparing

Årets konfirmationer står for døren og der er mange ting man som forældre skal have styr på i den forbindelse. I denne artikel beskriver vi kort hvilke økonomiske overvejelser der skal gøres, hvis der gives store pengegaver.

Gaverne til konfirmanderne bliver større og større, og det er typisk forældre og bedsteforældre der giver de største gaver. I gennemsnit får konfirmanderne 31.000 kr. i gaver, hvilket er mange penge for de fleste.

Når der gives store pengegaver, skal man være opmærksom på, at man ikke bare kan give et ubegrænset gavebeløb skattefrit. Gives der en gave på mere end (2023) 71.500 kr., i ét kalenderår, skal der betales skat af det gavebeløb der overstiger 71.500 kr.

Hvad skal konfirmanden gøre med pengegaverne?

Konfirmanderne får typisk pæne gavebeløb, derfor bør man overveje hvordan pengene bruges. Skal de bruges på forbrug eller større ting som konfirmanden har sparet op til?

Hvis pengene ikke er øremærket, anbefaler vi at sætte pengene ind på en opsparingskonto. Flere banker har en decideret konfirmationsopsparing med attraktive renter, som er et godt sted at sætte pengene.

Hvis risikovilligheden er større, kan konfirmanden også overveje at investere pengene. Enten ved selv at vælge de aktier man tror på, eller ved at lade banken investere pengene. Hvis banken skal investere pengene, anbefaler vi at undersøge markedet godt for hvad bankens ÅOP (årlige omkostning i procent) er på deres investeringsprodukt. Udgifterne til banken varierer nemlig en del.

Rigtig god konfirmation!

 

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.