Nye obligationsserier – hvad betyder det?

Nye obligationsserier

– hvad betyder det?

Måske har du læst at der 1. september, er nye obligationsserier på fastforrentede realkreditlån i Danmark, men hvad betyder det egentlig og hvorfor sker det?

Det sker fordi der er en udløbsdato på alle obligationer, og for hele tiden at kunne lave lån med eks. 30 års løbetid, skal udløbsdatoerne ændres, og det sker ved at lave nye serier.

I år er det de fastforrentede 30, 20, 15 & 10 årige lån som lukker, hvilket svarer til serierne 2053, 2043, 2038 & 2033.

Hvert 3. år kommer der nye serier, det vil eksempelvis sige at det nye 30 årige lån har udløb i 2056.

Når disse nye serier kommer, ligger kursen typisk 1 procentpoint lavere end de gamle serier. Skal du ud at optage et realkreditlån, kommer du derved til at få et lån der er ca. 1% større, end hvis det var den gamle serie. Omregnet til kroner svarer det til ca. 10.000 kr. for hver million kroner du skal have realkreditlån for.

Husk at hold øje med kursen på det lån du ønsker at optage, jo tættere på 100 kursen er, jo mindre kurstab vil du få.

For dig der allerede har et realkreditlån, har dette ingen betydning, her er det blot ’nice to know’.

Er du i tvivl om hvad det har af betydning for netop dig, anbefaler vi at du tager fat på din lokale rådgiver i PartnerFinans eller i din bank.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.