Nyhedsbrev for Investering

Sanktioner og pengepolitik præger de finansielle markeder og hermed stadigvæk usikkerhed.

Udsigten til nye sanktioner mod Rusland, samt øget rente- og inflationsfrygt blandt investorerne betyder, at stemningen på de finansielle markeder stadigvæk er af mere pessimistisk karakter.

Ruslands forfærdelige angreb på den ukrainske civilbefolkning betyder, at EU har varslede en omgang nye sanktioner mod Rusland, som modsvar på de forfærdelige hændelser. Netop indførslen af nye sanktioner mod Rusland kan dog betyde, at den i forvejen høje inflation kan stige yderligere, hvilket kan få centralbankerne til at stramme pengepolitikken endnu mere.

Rentefrygten har fået fornyet styrke, og det seneste referat fra den amerikanske centralbank Fed, havde foretrukket en renteforhøjelse på 0,50%, men kvag usikkerheden omkring Ukraine, blev foden lettede en smule på bremsen. Der vil dog være en vis sandsynlighed for at renten vil stige til næste rentemøde 4 maj.
Ovenstående vidner om, at der fortsat er en del usikkerhedsfaktorer, som præger de finansielle markeder.

Stemningen har i den forgangne uge været overvejende positiv, godt understøttet af en række solide regnskabsaflæggelser fra de amerikanske selskaber. Dette til trods for at risikoappetitten har været aftagende, som følge af Ruslands intensiverede krigsaktivitet i det østlige Ukraine.

Det generelle billede af den igangværende regnskabssæson i USA, har indtil videre været, at overvægten af de amerikanske selskaber har en bedre end ventet top- og bundlinje. Dermed ser det lovende ud i forhold til den europæiske regnskabssæson, som begynder indenfor de kommende par uger.

Vi ser fortsat at vi skal holde fast, dog vil det være med udsving de kommende 3-6 måneder.

Skulle der være spørgsmål eller andet til ovenstående, så er du som altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Rigtig god dag.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.