6 % i fast rente – Hvad du skal være opmærksom på?

6 % i fast rente – Hvad du skal være opmærksom på?

Renten stiger og stiger og det bliver stadigt dyrere at være husejer i Danmark. 6 % fast forrentet lån er åbnet og kurserne ser ikke ud til at være stoppet med at falde endnu. Der har endda været omtale omkring at gøre klar til 7 % fast rente.

Pas på!
Denne hastighed med nye fast forrentede lån der snart åbner med ugers mellemrum, kan skabe en indlånseffekt, som man skal være særlig opmærksom på. Uden at det skal blive alt for teknisk, så betyder det, at en serie af obligationer i meget lille udstrækning er blevet optaget. Dette kan give en effekt af, at obligationens kurs/pris i højere grad kan styres af udbyderne end af markedets frie kræfter. Så den kursgevinst du måske havde forventet efter 2-3 rentepoints stigning i markedet, nødvendigvis ikke er så attraktiv alligevel.

Hvor dyrt er 6 % lånet?
Hvis vi sammenligner det med 1 % fast rente, så kan du her få en idé om omfanget:

  • Lånestørrelse 1 mio. (udgangspunkt er 80 % belåning af almindelig ejendom)
  • Ydelse efter skat på 1 % fast rente = ca. 3.283/måned
  • Ydelse efter skat på 6 % fast rente = ca. 5.169/måned
  • Forskel pr. lånte million = 1.886/måned

Det bliver til rigtig mange penge over lang tid. Det er dog værd at huske på, at det ikke forventes at være et billede af, hvordan renteniveauet skal være de næste 30 år frem, men det er vigtigt at være godt opdateret på markedet og dets muligheder.

Har du spørgsmål til renten og lånemuligheder, så husk at få sparet med en professionelle rådgiver.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.