Realkreditrenterne svinger – Lån med fast rente på 6% er gjort klar

Realkreditrenterne svinger – Lån med fast rente på 6% er gjort klar

Renterne er steget voldsomt hele året, men ekstra meget siden midten af august.Den faste rente uden afdrag har netop været oppe på 6% (dog ikke åbnet i alle realkreditinstitutter, og tiden må vise om det sker) – men hvad betyder dette egentlig for dig?

FAST RENTE
Har du en fast rente på 3% eller herunder, kan du vælge at læne dig tilbage og nyde dette, da du har sikkerhed for din ydelse. Du vil fortsat have den samme udgift som du hele tiden har haft og der er ingen ændringer på det punkt.

Du kan også vælge en anden retning, nemlig at opkonvertere dit lån. Når du har fast rente, har du udover sikkerheden også mulighed for at skære af din restgæld når renten stiger. Dette sker ved at omlægge til et nyt lån. Der er dog forskel hvor meget dette vil påvirke din månedlige ydelse, alt afhængig af det nye lån.

Hvis dit nuværende lån er med afdrag, og dit nye lån også skal være med fast rente og afdrag, kommer din månedlige ydelse med stor sandsynlighed til at være ca. det samme som i dag. Dette selvom renten på det nye lån bliver højere. Årsagen hertil skyldes at du kan fjerne så meget restgæld at ydelsen praktisk talt ikke ændrer sig.

Har du derimod fast rente uden afdrag, kommer din ydelse til at stige hvis du lægger om til et nyt fastrente lån.

VARIABEL RENTE
Sidder du i dag med et variabel forrentet lån, kommer du som markedet ser ud i dag, til at se ind i stigende renter, og ingen ved hvor meget den præcist kommer til at stige. Men stigningen er stor i forhold til hvad vi har set meget længe. Dette er dog også det første sted man vil mærke det, når renten begynder at falde.

Om det giver mening for dig at lægge om, kommer an på mange ting:
Ønsker, drømme, økonomi, planer for fremtiden mm.

Vi vil derfor altid anbefale at du tager fat i din økonomiske rådgiver, for at få sparring om lige netop din situation.

Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.