Renten stiger, og så alligevel gør den ikke, eller? –Og hvad med inflationen?

Det er ikke underligt at mange syntes det er svært at følge med, og overskue hvad der sker i den økonomiske verden for tiden. Det er heller ikke en situation vi tidligere har oplevet.

I torsdags satte den Europæiske Centralbank igen renten op, denne gang med 0,25 pct.
Den danske Nationalbank fulgte efter og satte ligeledes renten op med 0,25%

Den lange rente holdt sig i ro, på 5% (Den lange rente er den som man skal godkendes ud fra,
når man bl.a. skal købe bolig). Kursen bagved denne obligation rørte sig heller ikke, som den ellers har gjort.

På grund af inflationen forventes det fortsat, at den korte rente skal højere op, for så på længere sigt at blive sænket igen. Det forventes da også at den lange rente vil falde igen.

Inflationen er faldende, men den er fortsat for høj.
Det har tidligere skabt store svingninger i både aktie og rentemarkedet når vi fik inflationstal. Dette fordi man ramte forkert i forudsigelserne, og dette derfor skabte en stor usikkerhed.

En positiv ting er nu, at de økonomer som sidder og skal forudse hvor inflationen lander, er tilbage på sporet og nu igen rammer rigtigt med 0,1-0,2. Dette betyder at når man kan forudse hvor inflationen lander, så påvirker den ikke markedet i samme grad som når man rammer forkert. Misforstå dog ikke, den er fortsat et vigtigt parameter og et der vil blive holdt øje med. 

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.