Rentetilpasning

Husk frist d. 31. oktober – hvis du skal have ny rente på dit rentetilpasningslån

Den stigende rente får betydning for flere og flere boligejere med rentetilpasningslån, dette når deres F3 eller F5 tilpasningslån udløber og renten skal fastsættes på ny.

Mange tusinde boligejere i Danmark har udsigt til at skulle betale mere i ydelse når deres rentetilpasningslån får ny rente pr. 1. januar 2024.

I en årrække har disse boligejere nydt godt af at have låst deres rente for en periode, men ved udløb bliver deres ydelse væsentlig højere.

Det er vigtigt at være opmærksom på denne rentestigning, og tage stilling til om man ønsker at blive i nuværende tilpasningslån, eller evt. ønsker at ændre dette.

Ønsker du at ændre dit lån, eller er du i tvivl om hvad der er bedst for dig, så tag fat i din rådgiver hurtigst muligt da fristen er d. 31. oktober.

Er du godt tilfreds med lånet som du har i dag, skal du ikke foretage dig noget. Dit rentetilpasningslån vil da automatisk få en ny rente pr. 1. januar 2024.

Udløb af afdragsfrihed ved rentetilpasningslån

Ophører din afdragsfrihed d. 31. december 2023 begynder du automatisk at afdrage på dit lån pr. 1. januar 2024.

Din afdragsfrihed kan også udløbe undervejs i din rentebindingsperiode efter rentetilpasningen.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på afdragsfriheden på dit lån, i forbindelse med rentetilpasningen, så din låneprofil hele tiden er opdateret til din økonomiske situation og det sted du er i livet.

Rentetilpasningslån kan være en oplagt mulighed for optimering

Når dit lån skal rentetilpasses, er det en oplagt mulighed for at se din økonomi efter, og sikre at den passer til dine ønsker.

  • Har du børn og høje udgifter til institution, konfirmation eller efterskole?
  • Har du lav belåning i din ejendom og overvejer du evt.
    afdragsfrihed?
  • Ønsker du at låne op i din ejendom for at realisere en drøm?
  • Eller noget helt andet…


Der kan være mange årsager til, at din boligøkonomi bør justeres og her er rentetilpasningen en oplagt mulighed, da det som udgangspunkt er det billigste tidspunkt for dig at ændre på dit rentetilpasningslån.

Måske skal rente-profilen ændres, afdragsfrihed skal vælges til eller fra, lånet skal omlægges helt, Mulighederne er mange, hvilket også gør det uoverskueligt for mange.

Er du i tvivl om hvad du skal gøre, eller måske om du overhoved skal foretage dig noget, så skal du ikke tøve med at kontakte os for råd og vejledning.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.