Status på boligmarkedet

Status på boligmarkedet

Ved indgangen til marts var der 32.861 huse til salg i Danmark, som svarer til 0,7% flere huse end i februar måned.

Der er altså kommet 235 flere huse til salg, det er også en tendens, at mange sætter til salg op til påske og forår, både da der er god tid til at tage på fremvisning, men lidt sol og forårsblomster, har det også med at påvirke lysten til bolig og have.

Boligsiden.dk har netop lavet en undersøgelse af bolighandlerne i januar måned.

Denne viser at der i januar 2024 blev solgt flere boliger end måneden forinden, december 2023. 

Det er dog meget almindeligt at januar har et højere salgstal, men oven på debatten og den øgede aktivitet pga. de nye ejendomsskatter var det interessant at se. 

Det kan dog ses, at i de områder med lidt ekstra høje huspriser, steg aktiviteten i november og december, dette da købere ønskede at sikre sig rabatten på de nye boligskatter, denne fik man, hvis man overtog ejendommen inden årsskiftet. I de samme områder ser man derfor også at aktiviteten er aftaget i årets første måned. 

Større afstand imellem køber & sælger

En anden undersøgelse viser at imellem køber og sælger, er der i januar måned kommet mere afstand når vi taler om at blive enige om prisen på en bolig. 

Et blik udover det danske boligmarkeds handelspriser, viser at den pris en ejendom blev sat til salg for vs. den pris den endte med at blive solgt for er steget, dvs. at der gives større afslag. 

Se forskellen på udbudspris og salgspris fordelt på boligtyper her:

Tabellen viser forskellen på den gennemsnitlige udbudspris og den gennemsnitlige salgspris for januar måned i årene 2014-2024 fordelt på boligtyper. Kilde: Boligsiden

Sværere at navigere

Det er heller ikke helt let at navigere i det nuværende boligmarked. 

Med nye ejendomsskatter, inflation og usikkerhed omkring renteudviklingen, så kan det være rigtig svært at vide i hvilken retning man skal gå. 

I PartnerFinans forventer vi ikke det store af renten i år, forventeligt tre mindre rentenedsættelser af den korte rente, men at den lange rente (30 årige lån) vil bevæge sig omkring de 4%.

Skal du købe bolig, så er det godt at få hjælp til at se på priserne i området, måske endda også til at forhandle. Derudover er det vigtigt at du har overblik over din økonomi og føler dig tryg i denne.  

Vi anbefaler derfor altid at du tager en rådgiver med på råd. 

Har du overblik og en plan, så skal det nok gå godt!

Gratis hjælp til Medlemskunder hos PartnerFinans

Som medlemskunde hos PartnerFinans, får du gratis hjælp til forskudsregistreringen.
Vores rådgivere står klar til at vejlede og assistere dig i denne vigtige proces, så du kan sikre at dine skatteforhold er korrekte og optimerede.

Kontakt din rådgiver og arrangér et møde hvor I kan gennemgå din forskudsregistrering.

Er du endnu ikke medlemskunde, men ønsker at blive det, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan læse mere om vores medlemskab her:

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.