Skal jeg vælge variabel eller fast rente?

Skal jeg vælge variabel eller fast rente?

For kommende boligejere er det nuværende realkreditmarked svært at navigere i. Den faste rente svinger indenfor få dage, og det kan have stor betydning for den kommende ydelse.

Nedenfor ses et konkret eksempel på et realkreditlån på 2.000.000 kr. med afdrag og 80% belåning i ejendommen.

Det ses ovenfor, at forskellen er 1.787 kr. før skat og 1.146 kr. efter skat pr. måned. 
Ligeledes er det månedlige afdrag 2.506 kr. ved 5% fastforrentet lån og 3.222 kr. ved valg af F-kort. 

Der ses en væsentlig forskel, som kan have betydning for en families økonomi. Både i forhold til det større afdrag på gælden ved valg af F-kort, den lavere ydelse og det minimale kurstab ved optagelse. 

Dog skal man være opmærksom på om økonomien kan bære en rentestigning og dermed højere ydelse på sigt, så der er mange overvejelser i forbindelse med valg af det helt rigtige lån. 

Den faste rente giver en større sikkerhed og en fast månedlig ydelse, som for nogen har stor betydning og giver tryghed. Her betaler man en højere pris ved et mindre månedligt afdrag samt et højere kurstab ved overtagelse.

Når vi kigger på realkreditlån uden afdrag, ser vi nedenfor en større forskel i ydelsen. Nemlig 2.581 kr. før skat og 1.920 kr. efter skat.

I det tilfælde, at man ønsker et realkreditlån uden afdrag, fx med henblik på hurtig afvikling på boliglånet, kan det igen være værd at overveje F-kort frem for fastforrentet lån, bl.a. fordi der dermed er flere penge til at afvikle boliglånet. 

Man bør dog altid drøfte mulighederne med en professionel, hvis man er det mindste i tvivl om sit lånevalg, da mange forskellige faktorer kan have betydning for hvilket lån der passer bedst til en given økonomi.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det er ganske gratis at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.