Guide til prisforhandling

Prisforhandling

Når du finder den rette bolig, skal du afgive et købstilbud. Et købstilbud er de vilkår, du ønsker at tilbyde sælger for ejendommen, herunder pris og overtagelse. Du anbefales at have med i din betragtning, hvor eftertragtet ejendommen er, er der måske flere interesserede købere, hvor længe har ejendommen været udbudt til salg etc.

En prisforhandling kan dels bestå i forhandling af selve kontantprisen for ejendommen. Hvad er ejendommen værd for dig? Hvilken stand er ejendommen i, og hvad fortæller rapporterne om ejendommen. Ofte kan man opnå et afslag på baggrund af rapporternes indhold. Det kan også være en fordel at have kendskab til, hvad der for nylig er solgt i området, og til hvilken pris.

Forhandling kan også bestå i medfølgende løsøre/effekter, f.eks. gardiner, møbler, haveredskaber o.l.

Vidste du, at du kan få nøglerne og råderet over huset flere måneder før overtagelse?

Det kan bestå i en aftale om dispositionsret, hvilket betyder at du opnår billig husleje i en periode. Ved dispositionsret aftales en overtagelsesdato, og samtidigt aftales en dispositionsdato, eksempelvis 1-2 måneder tidligere, hvor du som køber får nøglerne og derved råderet over boligen. I en dispositionsperiode afholder du typisk kun forbrugsudgifter og udgiften til ejendomsforsikring. Sælger afholder som oftest de resterende udgifter.

Er forhandling ikke din stærke side, så overlad det til din Køberrådgiver og lad din rådgiver varetage den del. Der kan være stor økonomisk fortjeneste i at overlade forhandlingerne til din køberrådgiver, som har erfaringen og de rette kompetencer. At købe ejendom er den største økonomiske investering de fleste af os foretager i livet, hvorfor forhandlingsteknik kan have væsentlig betydning for din investering. Læs mere om køberrådgivning HER.


God fornøjelse med din boligsøgning

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.