Har du forældrekøbs lejlighed eller overvejer du at købe dine forældres bolig?

Så bør du overveje, om der skal handles bolig inden årsskiftet og så er du ved at have travlt !

Hvis man ejer en forældrekøbs lejlighed, så har man mulighed for at sælge boligen til den offentlige vurdering +/- 15 % og det kan der i nogle tilfælde være en stor fordel i, men hvis man venter til efter den 1.1.2024, så skal man bruge de nye offentlige vurderinger, som for de flestes vedkommende er steget kraftigt. 

I nogle tilfælde tænker man ofte, at børnene ikke har råd til at købe boligen, men der kan sammensættes mange forskellige løsninger, så det ofte kan lade sig gøre og derved kan man hjælpe sit barn godt videre.

Der er dog rigtig mange ting at tage højde for (flere børn og fordele ligeligt, skatteforhold, gevinst ved lejligheden ….), så det er sundt at have en god dialog om disse ting, for at sikre en god løsning for hele familien og det er ofte forskellige løsninger der skal til i de forskellige familier. PartnerFinans står klar til at rådgive om dette og hjælper med at finde gode løsninger.

Det samme er gældende, hvis man har forældre oppe i årene og man gerne vil købe deres bolig for at leje den ud til forældrene igen, der kan ofte findes løsninger, som vil forbedre begge parters økonomi og det vil typisk være en fordel, hvis man gør det inden den 1.1.2024, men det kræver typisk også en stærk privatøkonomi.

PartnerFinans har hjulpet adskillige familier med gode løsninger og vi vil også gerne hjælpe dig.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.