Stor stigning i ejendomsskat for visse boligejere

Stor stigning i ejendomsskat for visse boligejere

Er du ejer af en skov- eller landbrugsejendom? Så har du måske allerede fået besked om, at din bolig ændrer status til ejerbolig.

Hvad betyder dette så? I praksis betyder det, at din ejendom beskattes i en anden kategori og det kan have store økonomiske konsekvenser!

I dag beskattes landbrugsejendomme med ca. 0,7 % i forhold til ejendomsskatten, hvilket er
væsentligt lavere end den gennemsnitlige beskatning som ligger på ca. 2,6 %. Det er næsten en stigning på 400 %.

Konsekvenserne kan være voldsomme, da du kan være tvunget til at måtte sælge jord fra, eller acceptere at stå med en ejendom, der er væsentlig dyrere i udgifter. Derudover vil en væsentlig forhøjelse af udgifter i en bolig, også medføre at boligens værdi vil falde.

Vælger du i stedet at sælge jorden fra, eksempelvis til en landmand som ønsker at dyrke denne, da kan det hjælpe på din økonomi, men det vil da kunne gå hårdt udover biodiversiteten, som allerede er i stor krise.

Bliver du ramt af dette tiltag, har du mulighed for at være med i en overgangsordning, hvor du først betaler for stigningen ved salg af din ejendom. Problemet er dog, at du i mellemtiden ikke kan foretage ændringer, lave tilbygninger eller lignende på ejendommen, da du så vil ryge ud af overgangsordningen.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Privatøkonomisk rådgivning

Privatøkonomisk rådgivning kan øge det økonomiske råderum betydeligt Vi sætter en stor ære, i at forbedre vores kunders økonomi og hjælpe dem til, at opnå

Read More »

Fremtidsfuldmagt

Beskyt din fremtid med en Fremtidsfuldmagt Det et vigtigt at sikre dine økonomiske og personlige forhold, både nu og i fremtiden. Opdag hvordan en fremtidsfuldmagt

Read More »

Årsopgørelse 2023

Årsopgørelse 2023: Alt du skal vide! Det er næsten en folkesport at få tjekket sin årsopgørelsen som én af de første, og folk sidder gerne

Read More »

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.