Uvildig rådgivning ved køb af andelsbolig

Køb af andelsbolig kan være en rigtig god ide, men på nogle områder er det væsentlig anderledes end at købe en ejerbolig. Når du køber en andelsbolig, så køber du reelt en andel af en udlejningsvirksomhed med ret til en bolig.

Play Video

Skal du købe andelsbolig?

Så skal du huske at sætte dig grundigt ind i foreningens økonomi og lånesammensætning. Der er nemlig meget stor forskel på andelsboligforeningernes økonomi og lånesammensætning, hvilket kan få stor betydning for dig.

Udfordringen kan være at andelsboliger bliver handlet meget hurtigt, og det derfor kan være svært at nå at gennemgå foreningens økonomi ordentlig. 

Vi anbefaler, at du rådfører dig med nogen som har forstand på andelsboligforeningers økonomi inden du køber, så du ikke køber noget du fortryder senere.

Det kan være meget svært at sammenligne priserne på en andelsbolig med en ejerlejlighed, årsagen er at når du køber en andelsbolig, så har foreningen for det meste et kreditforeningslån, som du kommer til at stå som medskyldner på, og reelt skal denne gæld medregnes som en del af købsprisen, hvis man skal prøve at sammenligne. 

Når man finansierer en ejerlejlighed, så vil man typisk kunne få 80 % kreditforeningslån af købsprisen, men det kan man ikke af en andelsbolig, det skyldes at foreningen typisk har et kreditforeningslån, så derfor skal køber finansiere købsprisen med et banklån, som typisk er lidt dyrere end et kreditforeningslån.

Køb af andelsbolig kan godt virke lidt kompliceret, men bare tag det roligt, vi står klar til at hjælpe dig godt igennem. 

BLIV KONTAKTET

Skriv dine kontaktinformationer i formularen. Husk det koster ikke noget at spørge. 

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.