Køberrådgivning

Køberrådgivning – juridisk gennemgang og berigtigelse

Køberrådgivning er et fagområde, med mange udbydere på markedet. Der findes boligadvokater, ejendomsmæglere, og andre udbydere af juridisk køberrådgivning.

Anbefaling nr. 1 bør lyde – underskriv kun købsaftalen, hvis der er indsat forbehold for din bank og din køberrådgivers godkendelse af handelen. Disse forbehold vil typisk fremgå i købsaftalen pkt. 11. Er der ikke forbehold for din bank og køberrådgivers godkendelse, bør du ikke underskrive købskontrakten, medmindre du er fuldt ud indforstået med konsekvensen heraf.

Når du kigger efter en kompetent køberrådgiver, er det vores anbefaling, at du vægter erfaring, markedsindsigt og gode anmeldelser.

Vælg en rådgiver med erfaring i ejendomshandel. Der kan være mange faldgruber og forhold du skal være særligt opmærksom på, for at undgå at gøre en dårlig investering og møde ubehagelige overraskelser. For eksempel kan der være en gammel nedgravet olietank på ejendommen, som ikke er korrekt afblændet og som kan have forårsaget en bekostelig olieforurening, der kan være tinglyst forhold på ejendommen af væsentlig karakter, og som du bør have kendskab til eksempelvis adgangsbegrænsning eller økonomiske forpligtigelser, og der kan være opført bygninger/bygningsdele på ejendommen uden tilladelse, hvor du som ny ejer kan blive pålagt enten af få lovliggjort eller helt fjerne disse.

PartnerFinans tilbyder Juridisk Køberrådgivning, og har mere end 20 års erfaring.

Vi tilbyder alt fra prisforhandling, til rådgivning af købsaftale og ejendomsdokumenternes indhold. Med andre ord sikrer vi dig, den mest optimale pris og ingen ubehagelige overraskelser.

Vi gennemgår blandt andet også tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke og rådgiver dig om, hvorvidt du bør lade ejendommen gennemgå af din egen uvildige bygningsrådgiver/håndværker, i tilfælde der synes at være grundlag herfor.

Når købsaftalen er underskrevet og alle forhold er belyst og godkendt, da skal handelen berigtiges. Det vil sige at der skal udarbejdes nyt skøde på ejendommen, hvor sælger skøder ejendommen over til dig som ny ejer. Skødet udarbejdes enten af din køberrådgiver eller af ejendomsmægleren. I tilfælde hvor ejendomsmægleren varetager skødeskrivningen, anbefales du at få din køberrådgiver til at gennemlæse og godkende dokumenterne inden du underskriver.

Der skal også udarbejdes en refusionsopgørelse. Dette er en opgørelse over udgifter som kan være betalt af sælger og hvor du som køber skal refundere en andel. Af eksempler kan nævnes ejendomsskat, foreningskontingent, vand/vandafledning og evt. oliebeholdning. Det er typisk også via refusionsopgørelsen, at du som køber får refunderet sælgers andel af præmien på ejerskifteforsikringen – medmindre du har fravalgt at tegne en sådan forsikring.

Hos PartnerFinans tilbyder vi naturligvis også at berigtige din ejendomshandel, eller gennemgå dokumenter i tilfælde hvor ejendomsmægleren forestår skødeskrivningen.

Vi sætter en ære i at følge dig trygt og sikkert hele vejen til dørs, og vi afslutter først når du har overtaget dit nye hjem, og har konstateret, at der ikke er fejl og mangler.

Kom godt og sikkert i hus med PartnerFinans.

Vi ser frem til at hjælpe dig med dit boligkøb.

Du er altid velkommen til at kontakte os
- Husk det koster ikke noget at spørge.

Bliv endnu klogere

Få et gratis opkald fra en af vores rådgivere

Går du glip af besparelser? Lad os hjælpe dig med at finde ud af det. Få en kort samtale og lad os sammen se på dine muligheder.