Forskudsopgørelsen blev udgivet d. 14. november 2023 og det er derfor muligt for dig at tilpasse din personlige forskudsopgørelse.
Op imod 1/3 af alle skatteydere får hvert år en restskat som skal betales, fordi forskudsopgørelsen ikke har været korrekt.
Det er aldrig sjovt med et skattesmæk – derfor har vi lavet en guide med nogle punkter, hvor du bør være særligt opmærksom for at undgå restskat.
Ændring i løn / indkomst på forskudsopgørelsen
Er der sket en ændring i dine lønforhold er det vigtigt, at du tilretter din forskudsopgørelse. Ændringer kan eksempelvis være:
- Du har skiftet job
- Du har fået lønforhøjelse
- Du er gået på pension
- Du er blevet opsagt og går ledig
- Du er kommet på overførselsindkomst
Uanset, så er det vigtigt at tilrette din forskudsopgørelse, da du ellers kan risikere en restskat.
Har du brug for hjælp til udfyldningen af hele din forskudsopgørelse?
Undgå skattesmæk med et gratis økonomitjek af vores uvildige eksperter her.
Når du er aktiv på arbejdsmarkedet og betaler AM-bidrag, får du automatisk et beskæftigelsesfradrag. Dette er et skattefradrag som betyder, at du skal betale mindre i SKAT af din indkomst, fordi den del af din indkomst der er skattepligtig mindskes.
Personer som modtager kontanthjælp, SU eller dagpenge betaler ikke AM-bidrag og modtager derfor ikke beskæftigelsesfradrag.
Hvis din jobsituation ændrer sig, er det derfor vigtigt at din forskudsregistrering er korrekt, da en upræcis indkomst, kan give enten for meget eller for lidt i beskæftigelsesfradrag, og dermed muligheden for en restskat.
Befordringsfradrag – Kan jeg få det?
Har du mere end 12 km til arbejde – over 24 km samlet – kan du få kørselsfradrag for din transport.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at kørselsfradraget er gældende de dage hvor du reelt kører til og fra arbejde. Du må altså ikke medregne dage, hvor du f.eks. arbejder hjemmefra, er på ferie, har sygt barn eller selv er syg.
Det kan være en god hjælp at notere dine dage med transport til arbejde, så du er sikker på at angive korrekt. Uanset om du tager toget, bussen, kører i bil eller på cykler så giver alle transportmidler fradrag.
Rentefradrag ved lån – Fradrag på forskudsopgørelsen
Du får fradrag for alle renteudgifter, og her er det vigtigt at være opmærksom.
- Har du købt ejerbolig og optaget gæld i ejendommen?
- Har du omlagt dit eksisterende lån?
- Har du optaget et tillægslån i din ejendom?
- Har du solgt din bolig og indfriet din gæld?
- Har du refinansieret dit lån og fået ny rente?
Hvis en af ovenstående passer på dig, så har dine renteudgifter med al sandsynlighed ændret sig, og det der derfor vigtigt, at du får tilrettet din forskudsopgørelse. Hvis du ikke tilretter, kan du komme til at betale enten for lidt eller for meget i skat.
Har du brug for hjælp til at udfylde din forskudsopgørelse og få gennemgået alle dine muligheder for et fradrag? Book et uforpligtende møde med en uvildig rådgiver som har styr på alle fradragene her:
Hvor retter jeg min forskudsopgørelse?
Du retter din forskudsopgørelse hos SKAT på linket nedenfor:
Du logger på med MitID og du føres herefter direkte til din forskudsopgørelse. Her kan du rette alle dine ønskede ændringer og til sidst trykker du på BEREGN i bunden. Dit nye fradrag vil herefter blive beregnet og registreret og du vil kunne se det på toppen af siden.
Gratis hjælp til Medlemskunder hos PartnerFinans
Som medlemskunde hos PartnerFinans, får du gratis hjælp til forskudsregistreringen. Vores rådgivere står klar til at vejlede og assistere dig i denne vigtige proces, så du kan sikre at dine skatteforhold er korrekte og optimerede.
Kontakt din rådgiver og arrangér et møde hvor I kan gennemgå din forskudsregistrering.
Er du endnu ikke medlemskunde, men ønsker at blive det, er du velkommen til at kontakte os.
Du kan læse mee om vores medlemskab her:
Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os.
Vi ser frem til at hjælpe dig med at navigere gennem din skatteplanlægning for det kommende år.